Rivierenland Corporate Finance

Contact

Algemene contactinformatie

Rivierenland Corporate Finance
Hogeweg 135
5301 LL Zaltbommel

+31 (0)418 57 95 45
info@rivierenlandcorporatefinance.nl

Bereken de waarde van uw bedrijf op elk moment

Wilt u graag weten wat uw bedrijf waard is? Geen gek idee.

Misschien denkt u na over de verkoop van uw bedrijf. Weet u wat u nu moet doen om over een aantal jaar daadwerkelijk een goede waarde te kunnen realiseren? Graag helpen we u met inzicht in factoren die waarde beinvloeden en stappen die u kunt ondernemen om te komen tot een onderneming die verkoopklaar is.

Maar ook als dit niet zo is, kan het zinvol zijn om de economische waarde van uw bedrijf vast te laten stellen. Bijvoorbeeld als overdracht aan de volgende generatie op de planning staat. Of u wilt uw managementteam laten participeren.

Kent u de waarde van uw bedrijf? Dan staat u altijd sterker tijdens onderhandelingen in deze processen. Wat de reden ook is, RCF garandeert u in alle gevallen een professionele waardebepaling.

w-6.jpg

Waardebepaling: een complexe combinatie van factoren

Tal van factoren zijn van invloed op de uiteindelijke waarde. Hierbij kunt u denken aan:

  • Perspectief: verkoopt u aan een strateeg? Dan kan waarde hoger zijn dan bij overdracht aan familie of een MT lid. 
  • Financiële indicatoren zoals activa, passiva, omzet, winst en groeipotentieel
  • Markt- en concurrentieanalyse: hoe presteert uw bedrijf vergeleken met concurrenten in de markt?
  • Benchmark: de waarde van uw bedrijf vergeleken met de waarde van soortgelijke bedrijven

Let op: de waardebepaling van uw bedrijf is geen exacte wetenschap. Op basis van bovenstaande gegevens is het weliswaar mogelijk om een benadering van de waarde te doen, maar dit wil niet zeggen dat dit ook de prijs is die u ontvangt. Deze prijs zal uiteindelijk in de markt en tijdens onderhandelingen bepaald worden.

Dit is nu precies de reden waarom veel ondernemers bij RCF aankloppen. Wij hebben alles in huis voor een professionele waardebepaling én het proces daarna. RCF beschikt over de kennis, de expertise en het fingerspitzengefühl om alle relevante factoren te beoordelen. Zo bepalen we de waarde van uw bedrijf. Grondig. Nauwkeurig. En realistisch.

Maatwerk bij waardebepaling

Geen enkel bedrijf is hetzelfde - elk bedrijf is uniek. Met dat idee in het achterhoofd vinden we dat waardebepaling bij uitstek een kwestie van maatwerk is. Daarom spreken we onze opdrachtgevers allereerst uitgebreid aan de keukentafel. Alleen zo krijgen we een haarscherp beeld van de aard van uw bedrijf en werkzaamheden, de financiële situatie, de markt waarin u opereert en het groeiperspectief.

Daarna verzamelen we alle benodigde gegevens. Tijdens dit proces houden we natuurlijk intensief met u contact, bieden we een luisterend oor en passen we tijdens het proces - daar waar nodig - onze aanpak aan. Met andere woorden: écht maatwerk.

w-9.jpg